Kontakt lens kullanan çocuk kendine güveniyor!

Yapılan bir araştırma kontakt lens kullanan çocukların gözlük kullanan çocuklara oranla daha fazla özgüven sahibi olduğunu ortaya çıkardı. Gözlük camlarının kalın olması özellikle spor yapan çocukların yeteneklerini geliştirememesine neden olarak bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini etkileyebiliyor. Kullandıkları gözlük sebebiyle bedensel enerjilerini ve duygusal gerilimlerini boşaltamamalarına neden oluyor.

Yeteneklerini 7 yaşından itibaren akranları ile karşılaştırmaya başlayan çocuk kendi için olumsuz bir değerlendirme yaparak özgüven eksikliği yaşayabiliyor. Anne ve baba çocuk gelişimi konusunda bilgisiz olduğu için çocuk tarafından sarfedilen çabaları farketmeksizin sadece performansı değerlendirerek hata yapabiliyor.

Kontakt lens kullandığı zaman kendisini kısıtlanmış hissetmeyen çocuklar rahat hareket etme ve özgürlük duygusuyla ruhsal olduğu kadar bedensel gelişimlerini daha iyi tamamlıyaraz özgüven kazanıyorlar. Çocuğun kendine olan güveni ve yaşama sevinci artarak lensin tedavi edici özelliğiyle hayata pozitif bakabiliyorlar.

Özgüvenin Artmasında Kontakt Lensin Rolü
Güven, kendisinden istenen davranışı veya kendi istediğini başarıyla yapabilmeye olan inançtır. Spor yapan, oyun oynayan bir çocuk yeteneklerinin tamamen farkındadır ve neler yapabileceğini çok iyi bilir. Basketbol oyununu çok severek başarmak konusunda yüksek motivasyon ve başarma isteğine sahip bir çocuğun gözlükle basketbol oynama şansı nedir?

Çocuklarda özgüven

Gözlüklü bir çocuk okulda derslerinde başarısız ve çok az arkadaşa sahip olduğundan yakınlarının tavsiyesi üzerine ailesi tarafından sosyalleşmesi için futbol okuluna yollanır. İlk zamanlarda takıma uyuma sağlamakta zorlanan, futbol topundan çekinen, pas alıp veremeyen çocuk gözlüklerinden kurtulup lens kullanmaya başladıktan sonra; takıma uyum, mücadele pas alıp verme konusunda başarı sağladığı gibi arkadaş ve yakın çevresiyle iletişimini güçlendirmesi yanında okuldaki başarısı hızla artmıştır.

Gözlükle elde edilen vizyonun dar olması nedeniyle bedensel hareketler kısıtlanırken kontakt lens kullana çocuklar acaba hareketi yapabilir miyim? Diye düşünmez hisseder ve yapar çünkü o duyularını kontrol edebildiğinden en iyisini yapmaya odaklanmaktadır.

21 Ocak 2014 Genel

Leave a Reply